Operointi yöaikaan Malmilla

Talven lähestyessä illat sekä aamut tummentuvat vauhdilla ja yöaikainen lentotoiminta tulee mahdolliseksi Malmilta. Lentopaikan pitoluvan ja ilmailusääntöjen mukaan mukaan yöllä tapahtuva operointi vaatii kuitenkin päivystäjän paikan päälle kentälle, eikä sitä voida taata välttämättä jokaiselle illalle, vaikka yritämme parhaamme mukaan pitää päivystäjän paikalla myös iltaisin.  Mikäli PPR-pyynnön lähtöaika tai tuloaika kentälle on lähellä yön alkamista tai tapahtuu yön vallitessa, tulee PPR vahvistaa erikseen soittamalla päivystäjälle, mikäli sitä ei järjestelmän toimesta automaattisesti hyväksytä.

Tarkkaile siis järjestelmän antamaa ohjeistusta erityisen tarkasti kun jätät PPR-pyyntöä. Näin varmistut siitä, että lentoasi varten löytyy päivystäjä operoimaan kiitotien valoja.

Lisäksi toivomme yöaikaan tehtyjen lentojen PPR-pyyntöjä viimeistään kaksi tuntia ennen lähtöä/saapumista. Tällöin päivystäjän on helpompi tehdä arvio yöaikaisesta liikennetilanteesta. Muista peruuttaa PPR ajoissa, mikäli aiottu lento ei syystä tai toisesta toteudukaan.