Ilmailu jatkuu Malmilla ainakin 2019 asti

Malmin Lentokenttäyhdistys ry ja Helsingin kaupunki allekirjoittivat tänään vuokrasopimuksen Malmin lentokentän maa-alueesta vuosille 2017-2019. Allekirjoitettu sopimus sinetöi syksyn aikana käydyt pitkät neuvottelut eri osapuolten välillä ja se mahdollistaa lentotoiminnan katkeamattoman jatkumisen vuoden vaihtuessa.

Lentokenttäyhdistys jatkaa Malmin lentokentän operointia Finavian vetäytyessä kentältä vuoden vaihteessa. Jatkossa kenttä toimii ns. valvomattomana lentopaikkana ilman lennonjohtopalveluita.

Jatkossa Malmilla lennetään yhdeltä kiitotieltä

Helsingin kaupunki vuokraa Malmin lentokenttäyhdistykselle runsaan 39 hehtaarin suuruisen alueen lentokentän länsiosasta. Tähän kuuluu pohjois-eteläsuuntainen pääkiitotie, jota käytetään jatkossa operointiin. Itä-länsisuuntainen poikittaiskiitotie suljetaan.

Lentäjät, lentokentän yrittäjät sekä lähiasukkaat ovat erittäin tyytyväisiä nyt tehtyyn sopimukseen. Valtaosa Suomen yleisilmailusta lennetään Malmin lentokentältä. Lähes puolet suomen lentolupien haltioista asuu Uudellamaalla ja Malmi on monen lentäjän kotikenttä ja ainoa lentokenttä pääkaupungissamme.

Sopimus mahdollistaa ilmailun lisäksi alueen monipuolisen käytön erilaisiin tapahtumiin kaupunkikulttuuria rikastamaan. “Yhteistyö eri toimijoiden välillä on ollut erinomaista ja hyvää tahtoa on riittänyt joka taholta”, kiittelee Malmin lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Niko Lamberg. Kiitos kuuluu myös viranomaisille sekä Finavialle joustavasta yhteistyöstä joka on mahdollistanut sopimuksen syntymisen.

Malmin lentokenttäyhdistys ry on perustettu 1.9.2016 ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistys toimii Helsinki-Malmin lentopaikan pitäjänä ja ylläpitää yleisilmailun toimintaedellytyksiä Helsinki-Malmin lentopaikalla.

Lisätietoja:
Niko Lamberg, puheenjohtaja, Malmin lentokenttäyhdistys ry
050 522 7535
niko.lamberg@efhfry.fi