Taitolennon suomenmestaruuskilpailut Malmilla 4.–5.7.2019

Malmin lentokenttäyhdistys ry ja Urheilutaitolentäjät ry ovat sopineet taitolennon SM-kilpailujen järjestämisestä ensimmäistä kertaa Malmin historiallisella lentokentällä.

SM-kilpailut järjestetään yhtenä lajina samaan aikaan vietettävän SM-viikon puitteissa. Mm. Yleisradio lähettää kisoista ohjelmaa. Kilpailuissa kilpaillaan omissa luokissaan sekä moottori- että purjekoneilla.

Kilpailulennot lennetään klo 9–14 ja 18–20 välisenä aikana. Kilpailutoiminnan aikana kentälle on mahdollista laskeutua ja nousta, mutta laskukierrostoimintaa tullaan rajoittamaan. Kilpailunjärjestäjä pyrkii minimoimaan haitat Malmin normaalille lentotoiminnalle ja melunhallintaan kiinnitetään erityistä huomiota. Lisäksi kilpailuun liittyy harjoituslentoja, jotka lennetään 3.7.2019 klo 9–14 ja 18–20 välisenä aikana.

Taitolento tapahtuu kuutiokilometrin kokoisessa boksissa tuomarien arvostellessa lennot. Boksi sijoitetaan Malmin kiitotien 09/27 pohjoispuolelle ja lennot tapahtuvat 1000–4000 jalan korkeudessa. Pyöreän terassi, ravintola Check-In sekä kentän aidan vieri ja ovat parhaat paikat seurata kisalentoja.

Kilpailunjärjestäjä ja lentokenttäyhdistys järjestävät tiedotustilaisuuden asiasta erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Lisätietoja

Malmin lentokenttäyhdistys ry: Niko Lamberg
niko.lamberg@efhf.fi, puh. 050 522 7535

Urheilutaitolentäjät ry: Kari Kemppi
kari.kemppi@gmail.com, puh. 040 515 0326

Kilpailunjärjestäjän kotisivut www.taitolento.fi.