Lentotoiminta on ollut aktiivista vuoden alussa

Lentokentän operaatiomäärät ovat pysyneet edellisvuosien tasolla. 

Helmikuun lähestyessä loppuaan lentotoiminnan aktiivisuus on pysynyt alkuvuodesta edellisvuosien tasolla. Tammikuussa 2020 Malmin lentokentällä suoritettiin yhteensä  1 191 operaatiota, joka on hieman vertailujaksoa enemmän kuin vuonna 2018. Tämä on ihan mainio suoritus huomioiden myös, että säät eivät ole juuri lentotoimintaa alkuvuodesta suosineet.

Operaatiot tammikuussa 2020

Lentoonlähtö Laskeutuminen Läpilasku Yhteensä
309 317 565 1 191

Vaikka yhdistyksen vuokrasopimuksen irtisanominen on riitautettu ja odottaa käsittelyä käräjäoikeudessa, lentopaikan pitolupa ja ympäristölupa ovat voimassa, mikä mahdollistaa toiminnan jatkumisen lentokentällä. 

Helsingin kaupunki jätti heti vuoden alussa käräjäoikeudelle turvaamistoimihakemuksen vuokra-alueen haltuun saamiseksi ja lentotoiminnan välittömäksi lopettamiseksi. Käräjäoikeus hylkäsi kaikki kaupungin vaatimukset 11. helmikuuta ja samalla peruutti aiemmin yhdistystä kuulematta määrätyn väliaikaisen turvaamistoimen.  Käräjäoikeuden päätöksen myötä takavarikkoon määrätyt 142 000 euroa on palautettu yhdistykselle.

Malmin lentokenttäalueesta vain noin 39 hehtaarin kokoinen alue on vuokrattu yhdistykselle lentotoiminnan harjoittamista varten. Loput alueesta on kaupungin mm. yleisötilaisuuksille varaamaa aluetta ja viime vuosina kentällä on näkynyt useiden järjestäjien tilaisuuksia. Tapahtumilla ei pääsääntöisesti ole vaikutusta lentotoimintaan ja toimintaa on voitu keskustelemalla sovittaa hyvin yhteen. Tulemme tiedottamaan tänä vuonna järjestettävistä tapahtumista nettisivuillamme sitä mukaa kun saamme tietoa tulevista tapahtumista. Lentotoimintaan vaikuttavista toimista julkaistaan aina tarpeen vaatiessa tieto myös virallisen ilmailutiedotuspalvelun kautta.

Kelien parantuessa kohti kevättä ja lentokauden päästessä vauhtiin on hyvä kerrata toimintaohjeet yhdistyksen nettisivuilta. Ajankohtaista tietoa kentän kunnosta näkee myös etusivun inforuudusta ja lisätietoa saa kenttäpäivystäjältä puhelimitse. Muistathan, että yölentotoimintaa harjoittaessa kenttäpäivystäjän tulee olla paikalla, teethän siis PPR- pyynnön ajoissa yölennoille.

Mukavaa lentokautta!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *